Koetshuis de Toegang

In het Koetshuis van ruim 120 m2 kunt u rustig overleggen, vergaderen of een training geven. Het is een lichte, open ruimte met uitzicht op het overdekte terras onder de hooiberg, de tuin en een prachtige natuurlijke zwemvijver. De ruimte bestaat uit twee verdiepingen waarbij de delen op de eerste verdieping met elkaar zijn verbonden door een brug. Hierdoor onstaat een vide-idee met een speels effect. Doordat deze ruimtes verbonden zijn, zijn er ook goede mogelijkheden om in groepjes uiteen te gaan. De dakramen geven veel lichtinval en daarmee de ruimte een mooie sfeer. Een zeer bijzondere vergaderlocatie in het Groene Hart van de Randstad.

De vaart naast de boerderij heette in 1567 reeds "De Toeganck". Vandaar onze keuze voor de naam "Koetshuis de Toegang".

Het ontstaan van Koetshuis de Toegang

1. Het jaar 1830
Bijna 2 eeuwen geleden, rond 1830 is de boerderij gebouwd. Hij deed tot ca. 1970 dienst als kaasboerderij.
2. Het jaar 1970
Rond 1970 is de functie van kaasboerderij verdwenen en werd hij omgebouwd tot woonboerderij.
3. Het jaar 1998
In dit jaar werden wij (Pleun en Yvonne Broere) trotse eigenaren van de mooie woonboerderij. Vanaf die tijd zijn wij het e.e.a. gaan verbouwen en in 2002 mochten wij de eerste Monumentenprijs van Rijnwoude (nu Alphen aan den Rijn) in ontvangst nemen.
4. Het jaar 2007
In 2007 zijn de oude schuren afgebroken en de nieuwe veldschuur en Het Koetshuis gebouwd. Het Koetshuis doet sinds 2 jaar dienst als een bijzondere locatie voor o.a. trainingen, brainstormsessies, kookworkshops, vergaderingen en teamuitjes.